Nieuw kantoormeubilair

Tot de leveringsmogelijkheden van Van de Scheur Kantoor- en bedrijfsmeubelen behoren ook nieuw meubilair en nieuwe accessoires. Om de beste prijs-kwaliteit verhouding te waarborgen wordt onze collectie met nieuw kantoormeubilair en kantoorbenodigdheden zorgvuldig samengesteld.

Bekijk hier de brochure met nieuw meubilair.

Werkplekken

Het lijkt vanzelfsprekend, maar vaak staan we er niet bij stil; naast ons bed brengen we in de week de meeste en soms meer tijd door op onze werkplek. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de kwaliteit van onze werkplekken aandacht verdient. Uiteraard wil je op een ruime en verzorgde werkplek werken, met een eigentijdse uitstraling.  Daarbij is het belangrijk dat er in de juiste werkhouding gewerkt kan worden. We weten allemaal dat een ergonomische werkhouding de vitaliteit van medewerkers ten goede komt. Dat in combinatie met het flexibele gebruik van kantoormeubilair dat vaak terug te zien is op kantoren, maakt in hoogte verstelbaarheid van werkplekken een vereiste. 

Bureaus en vergadertafels

Van de Scheur levert verschillende stabiele bureaus en bureau onderstellen, die in hoogte verstelbaar zijn. Daarbij varieert het assortiment verstelbare onderstellen tussen met bouten in hoogte verstelbare poten, traploos verstelbare handslinger bureau frames en elektrisch verstelbare zit/sta bureaus. Van de Scheur heeft zowel in Ede als in Apeldoorn een ruim assortiment bureaus uitgestald staan. Ons assortiment is echter veel groter, vindt u niet wat u zoekt, vraag naar de mogelijkheden. 

Elektrische Zit/Sta Bureaus 

Gevaar van zitten #1: de elektrische activiteit in je benen stopt 

Je weet het misschien niet, en ik verwacht ook niet dat je het weet, maar je spieren kunnen bewegen door elektrische geleiding, gestuurd vanuit de hersenen. Als je zit, stopt deze elektrische activiteit en daalt je hartslag en daarmee je stofwisseling. Resultaat? Je verbrandt slechts 1 calorie per minuut.
 

Gevaar van zitten #2: vetverbranding stopt

Enzymen die vetten verbranden, dalen door het zitten met 90% en het vetgehalte in je bloed stijgt met 50%. Meer vet in je bloed zorgt voor een verhoogde opslag ervan. Ook daalt het goede cholesterol in je bloed met zo’n 20% (na 2 uur zitten).
 

Gevaar van zitten #3: Het effect van insuline daalt 

Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat je voldoende energie hebt en helpt bij het afbreken van vetcellen. Als het effect van insuline daalt door het vele zitten, kan glucose (da’s een mooi woord voor menselijke brandstof) niet goed worden verbrand. Waarom denk je dat er opeens zoveel mensen met diabetes rondlopen (of zitten)?
 

Staand verbrandt je meer calorieën


Zittend verbrandt je zo weinig calorieën, dat je nog meer zou verbranden als je heel snel met je ogen zou knipperen. 
Als je staat, pompt je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed rond door je lichaam als dat je zit. 
Lees dat opnieuw.
10 keer! 
Afhankelijk van je gewicht, verbrand je per uur zo’n 50 calorieën extra. Gratis.
 
3-4 uur staand werken per dag kan dus zo’n 150-200 calorieën extra verbranden. 
Maar dat is niet het enige voordeel......
 

Staand heb je meer energie en ben je productiever


Je stofwisseling is hoger als je staat. 
Je hebt immers al gelezen dat je hart 10 keer zoveel bloed rondpompt door je lichaam. 
Niet alleen verbrandt het meer calorieën, staand verbrandt je ook effectiever glucose (energie voor je lichaam) en vetten. Maar je kunt ook zitten, als je het liefst vervroegd obesitas, diabetes of dichtslibbende aderen wilt hebben? 
Nee bedankt.
 
Resultaat van een effectievere bloedcirculatie?
Productiviteit! 
66% van de deelnemers aan een Amerikaanse studie uit 2011lieten weten zich productiever te voelen als zij staand aan het werk waren.
 

Staand verhoogt de kwaliteit van je leven


Ik bepaal de kwaliteit van jouw leven niet, dat doe jijzelf toch?
 
Dat neemt niet weg dat er ook onderzoeken worden gedaan naar werknemers die staan en werknemers die zitten.
Zo laat dezelfde Amerikaanse studie zien dat werknemers die 7 weken staand werk verrichten, zich energieker en vrolijker voelden dan toen zij zaten. 
 
En wat gebeurde er toen zij weer gingen zitten? 
De energie en vrolijke stemming zakte weer terug naar een basisniveau.
Auw..
 

Anti-rugklachten


Er is een reden dat veel mensen die zitten te maken hebben met rugklachten. 
 
Je moet begrijpen dat je lichaam niet ontworpen is om veel te zitten, wij zijn eigenlijk gebouwd voor de jacht.
 
Als je meer dan 6 uur zit, heeft je lichaam behoefte om de druk op bepaalde lichaamsdelen te verlagen (voorover met een gebogen rug).
 

Bureaustoelen

Bureaustoelen bestaan er in veel verschillende soorten en maten. Ook de prijzen van bureaustoelen lopen sterk uiteen. Van de Scheur heeft van elk kaliber stoel voldoende keuze. Wij nodigen u graag uit om te komen proef zitten en te kijken welke bureaustoel met welke instelmogelijkheden op uw verwachtingen aansluit.

Opbergruimte

Uw werkplek dient u voldoende ruimte en overzicht te bieden om comfortabel en productief te kunnen werken. Zorg ervoor dat u over voldoende opbergruimte beschikt. Kies de vorm van opbergruimte die het beste bij u past. Van de Scheur levert diverse ladeblokken, vitrinekasten, roldeurkasten en draaideurkasten. Ook voor brandkasten bent u bij ons aan het juiste adres. Uiteraard is het mogelijk uw kantoormeubelen in een eenduidig geheel samen te stellen.